Anda perlukan panduan untuk setup iklan di Facebook yang ajar daripada A-Z? 

Seramai 30 juta orang Malaysia berkumpul di Facebook. 

Anda akan lebih mudah dapatkan prospek sekitar anda, dalam atau luar negara dengan mudah hanya di hujung jari.

Kenapa Perlu Guna Facebook Ads?

Sekarang ni, nak jual barang kat online memang senang, tapi, nak dapatkan sales belum tentu, betul? Mana taknya, pesaing dari hari ke hari semakin ramai. Belum lagi dengan tools marketing sekarang dah makin advance. 

Kalau dulu orang kata pakai FB personal, lepas tu post dekat group, buat offline marketing dah cukup boleh jana sales.

Sekarang? Belum tentu.

Bayangkan orang sekarang semua dah promote barang guna digital marketing dan antara yang paling ramai orang guna dan mampu menjana sales sehingga 7 angka sebulan, mereka hanya menggunakan FB ADS.

Anda pula, mungkin masih setia dengan cara lama, tapi komplen sales semakin susah nak masuk, pesaing terlalu ramai, orang nak jumpa iklan anda susah.

Kadang-kadang mengharapkan customer sedia ada untuk repeat order.

Saya juga sama seperti anda dulu, tetapi apa saya ubah adalah saya belajar dan cuba laburkan duit bisnes saya menggunakan Facebook Ads.

Saya pada mulanya belajar menggunakan Youtube, maklumlah, masa tu nak ke kelas mahal, tetapi terkial-kial, sebab kebanyakan video dalam Youtube dalam bahasa English.

Selepas saya try and error, sampailah sekarang, saya boleh buat 5-6 angka sebulan, saya rasa saya patut kongsikan pengalaman dan ajar mereka yang masih zero pasal FB Ads.

Saya ajar dari mula, sehingga anda boleh run FB Ads sendiri dan tahu bagaimana nak buat copywriting yang sesuai untuk jadikan iklan.

Saya tahu anda perlukan panduan DIY TANPA perlu teliti setiap satu video di Youtube hanya untuk setup Facebook Ads

Saya juga sama seperti anda dulu, tetapi apa saya ubah adalah saya belajar dan cuba laburkan duit bisnes saya menggunakan Facebook Ads.

Saya pada mulanya belajar menggunakan Youtube, maklumlah, masa tu nak ke kelas mahal, tetapi terkial-kial, sebab kebanyakan video dalam Youtube dalam bahasa English.

Selepas saya try and error, sampailah sekarang, saya boleh buat 5-6 angka sebulan, saya rasa saya patut kongsikan pengalaman dan ajar mereka yang masih zero pasal FB Ads.

Saya ajar dari mula, sehingga anda boleh run FB Ads sendiri dan tahu bagaimana nak buat copywriting yang sesuai untuk jadikan iklan.

Dalam panduan ini anda akan belajar tentang:

​Marketing Plan

Sebelum nak buat iklan berbayar di Facebook, atau nak jalankan kempen marketing apa sekalipun, anda perlu marketing plan supaya kempen iklan yang anda jalankan.

Di dalam marketing plan anda perlu tahu:

1. Customer segment - jangan buat iklan tanpa kenal siapa customer yang betul, yang perlukan produk anda. Dalam panduan ini saya ajar bagaimana nak cari customer segment yang berpotensi besar menjadi customer anda.

2. Produk anda selesaikan masalah apa? - orang membeli kerana emosi dan masalah adalah salah satu faktor utama emosi terganggu. Saya ajar bagaimana nak tunjukkan bahawa produk atau servis anda adalah hero kepada masalah customer anda.

3. Copywriting - nak buat iklan berbayar di FB pastikan ayat iklan ditulis dengan baik dan efektif untuk tarik bakal customer kita sekurang-kurangnya singgah dan baca post kita. Ada 5 langkah dalam Teknik PESTA untuk bantu anda hasilkan ayat iklan dengan mudah dan cepat.

4. Marketing material, video gambar - nak kuatkan lagi iklan dan copywriting, anda boleh letakkan video dan gambar.

Tapi gambar dan video yang macam mana sesuai untuk jadikan iklan? Saya akan sharekan anda supaya anda tak tersilap dalam memilih marketing material untuk kempen anda.

​​SOP Facebook Ads

Dalam Facebook Ads ada tiga bahagian penting yang penting untuk anda kuasai.

1. Setup kempen - anda akan ketahui top 3 objektif kempen yang selalu digunakan oleh kebanyakan bisnes. Anda tak wajib guna semua objektif kempen. Asalkan anda tahu apa yang mahu dicapai dengan kempen marketing anda.

2. Setup adset - di sinilah tempat untuk anda edit bila iklan anda akan dipaparkan, berapa bajet perlu spend setiap hari, kepada siapa anda perlu target, dan di mana iklan anda mahu dipaparkan.

Di bahagian ini juga kami akan kongsikan cara buat Custom Audience untuk anda "kejar" audiens yang pernah engage dengan page anda.

3. Setup ad - di sinilah tempat anda optimumkan penggunaan media seperti text, link website, videos dan gambar. Kami kongsikan bahan promosi yang macam mana disarankan dan diapprove oleh Facebook!

​​Strategi Iklan Facebook Efektif

Sebelum nak buat iklan berbayar di Facebook, atau nak jalankan kempen marketing apa sekalipun, anda perlu marketing plan supaya kempen iklan yang anda jalankan.

1. Punca iklan tak approve - kalau ada orang cakap FB Ads ni leceh, iklan tak approve, sebenarnya semua masalah tu boleh elak kalau anda tahu 8 punca ni.

2. Cara letak bajet iklan - anda takut rugi, tak tahu nak letak bajet iklan berapa untuk promote produk atau servis anda? Kami ajar cara nak letak bajet iklan FB anda dalam panduan ini.

3. Monitor & track iklan yang convert - lepas dah jalan iklan kena buat apa? Anda kena monitor tengok macam mana performance iklan anda ni efektif atau tidak, perlu tambah kos atau tidak.

BERAPA HARGA PANDUAN INI?

File Panduan Setup FB Ads Power

RM 297 SAHAJA!

Anda akan dapat file, kami pos ke alamat anda.

BYOND MARKETING SDN BHD

85-1, Jalan Sri Permaisuri, Bandar Sri Permaisuri, 56000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

customer.byondmarketing@gmail.com

Isnin-Jumaat | 9am-5pm

THEPRESIDENT ACADEMY

Online coaching

Coaching 1 to 1

Intensive program

Books & online course

HUBUNGI KAMI

+6012 297 2644

Copyright © 2018 Byond Marketing Sdn. Bhd.